SPAM kostar lika mycket energi som 5 svenska kärnkraftverk

Det visar sig att spam är en större energibov än man skulle kunna ana. Varje spammeddelande generar 0,3 gram CO2 – lika mycket som en meters bilkörning. Inte mycket kan man tycka men multiplicerar man detta med all sammanlagd spam så blir siffrorna snart astronomiska eller lika med att köra 1,6 miljoner ggr runt jorden. Bra spam filtrering sparar in lika mycket CO2 som 13 miljoner bilar. Bättre spam filter till folket nu!

5 reaktioner på ”SPAM kostar lika mycket energi som 5 svenska kärnkraftverk

    1. Kommer att tänkta på ett gammalt ordspråk som är ung: ”Statistik är ett det som bevisar att om du har en hand i isvatten och den andra i kokande vatten så har du det i genomsnitt ganska skönt.”🙂 Likväl så är det en intressant tanke att vi har ett antal kärnkraftverk som bara finns för att supportera spam mail utskick…

  1. All denna datakraft suger resurser och SPAM är en av bovarna. Det djäkliga är att det är bara av ondo.

    Dock så tror jag inte att spamfilter är svaret. Det är ju bara mer datakraft om man ser till energiförbrukningen. Problemet är att SPAMmet skickas och hanteras av processorer – inte att vi råkar få den i inkorgen.

    Det är dags att vi hittar på ett annat sätt att kommunicera än email. En teknik som funnits redan innan internet.

    Google wave kanske är åt rätt håll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s