Fix the broken window

Jag läste en bok som heter SLUM för ett tag sedan. En bok som beskriver hur slumområden breder ut sig över världen. I fjol var ju också ett år då det för första gången i mänsklighetens historia fler människor lever i städer än på landsbygden. Jag vet inte om det skall tolkas positivt eller negativts. Hursomhelst så har jag inte kunna glömma anledningen till hur saker och ting faktisk förfaller och hur man kan motverka förfall.

Fix the broken window

Om du låter ett hus börja förfalla och inte lagar det fönster som är trasigt så sätter du standarden för hela kvarteret. Nästa fönster som går sönder kommer inte heller att repareras, och inte nästa…. förfallet fortsätter. Detta är en i mina ögon en exakt analogi till hur många IT system fungerar. Inget underhåll utan konstant förfall. Till slut blir kostnaden för uppbyggnad orimligt stor.

Fix the broken software.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s