Inlåsning i molnet ?

Fick just tillsänt mig en länk till en artikel på IDG som diskuterar inlåsning i molnet. Hmm, Microsoft nämns där  som en av de organisation som inte står bakom det  initiativ som kallas för “Cloud Manifesto”. För att ge en bättre översikt över stödet för detta initiativ så tror jag att det behövs ett förtydligande . Ingen av de stora molnleverantörerna skrev på Cloud Manifesto. Google: Nej, Amazon: Nein, Microsoft: Njet,  Salesforce: Nope

…till och med en av initiativtagarna ; Cloud Computing Interoperability Forum (CCIF) drog sig själva ur (!)

Det är inget fel på Cloud Computing Manifesto egentligen (personligen anser jag det dock lite för löst i köttet för att vara användbart). Man misslyckades dock att förankra de olika principerna i en öppen process och gav inte rum för en tillräcklig dialog.

Det innebär inte att ämnet inte är viktigt; det är det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s